Naslovnica ▶ Marlera Kup

Marlera Kup

U subotu, 25.08.2012. godine, u organizaciji Pomorske sportske ronilačke ribolovne udruge "Marlera", u akvatoriju ispred Ližnjana održan je 7. kup "Marlera", prigodno ekipno natjecanje u podvodnom ribolovu.

 

BuraGodinu dana nakon nedostatka sreće sa vremenskim prilikama, trebao je biti održan 5. "Marlera" Kup. Iako smo promijenili propozicije i uveli stavku kako natjecatelji sami moraju organizirati plovila za natjecanje kako bi i u nešto otežanim uvjetima mogli isploviti, ponovo nas je sreća iznevjerila.

 

 Na dan predviđen za održavanje 4. kupa "Marlera" (subota, 13. rujna), čim smo se počeli okupljati na Puntici, bilo je jasno da će biti problema... Prognoza je najavljivala jačanje bure u ranim popodnevnim satima, a već oko 6,30 vjetar je bio prilično jak.

Nakon nekog vremena, postalo je jasno kako se dio barkariola (oni koji su trebali doći iz Medulina) neće uspjeti probiti oko Marlere, a ekipe su se već okupljale. Došle su sve prijavljene ekipe.

 

 U subotu, 15.9.2007. godine, u akvatoriju Ližnjana napokon je održan 3. kup "Marlera". Napokon? Drugi Kup održan je još 2003. godine, a u međuvremenu nije bilo dovoljno odlučnosti promijeniti neke stvari, za koje smo smatrali da mogu biti bolje. Osim toga, "Marlera" kao klub tek je u posljednjih par godina dovoljno ojačala da može timski dovoljno dobro pripremiti i organizirati natjecanje u podvodnom ribolovu. Smatram da svi u klubu imamo dovoljno natjecanja u nogama (i perajama), i da znamo kako dobro natjecanje treba, a kako ne smije izgledati...

 

pobjedniciPSRRU "Marlera" iz Ližnjana organizirala je 31.05. 2. Kup "Marlera" u podvodnom ribolovu. Natjecanje je bilo pojedinačno, a predviđena zona lova bila je duga oko 10 km: od rta Seka (ili Seka d' Oro) ispod Kavrana na sjeveru, do rta Marlera na jugu. Predviđena rezervna zona južno od Marlere do Kamenjaka, zbog lijepog vremena, nije korištena.

 

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ