NaslovnicaMarlera Kup ▶ 4. Marlera kup

 Na dan predviđen za održavanje 4. kupa "Marlera“ (subota, 13. rujna), čim smo se počeli okupljati na Puntici, bilo je jasno da će biti problema... Prognoza je najavljivala jačanje bure u ranim popodnevnim satima, a već oko 6,30 vjetar je bio prilično jak.

Nakon nekog vremena, postalo je jasno kako se dio barkariola (oni koji su trebali doći iz Medulina) neće uspjeti probiti oko Marlere, a ekipe su se već okupljale. Došle su sve prijavljene ekipe.

Oko 8 sati, zajedno sa sucem Vladom Jardasom i Liviom Fiorentinom, procijenili smo situaciju i zaključili da je najbolje otkazati natjecanje radi sigurnosti ribolovaca. Slobodnog termina za odgodu natjecanja jednostavno nema, za nedjelju je najavljena olujna bura.

 Neki su odlučili ipak zaroniti u zavjetrini, pogotovo oni koji su potegli iz daljeg. Tijekom dana, bura je znatno pojačala, počela je i snažna kiša, te pokazala da smo donijeli ispravnu odluku.

Nije preostalo ništa drugo nego pokušati spasiti dan... Pripremljene su gradele, ispečene srdele, a u 13:30 smo se još jednom našli u „Starom ribaru“, gdje smo predvidjeli večeru nakon vaganja, te proveli nekoliko ugodnih sati...

Ne preostaje nam nego zahvaliti svim prijavljenim natjecateljima, barkariolima, i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji.

Posebne zahvale, naravno, Općini Ližnjan, sponzorima "Igma inženjering“ d.o.o., "Aldo Commerce“ d.o.o., trgovinama ribolovne opreme "Labras“ iz Pule i "Extremo“ iz Ljubljane, "Bavaria“ d.o.o., "Miracolo“, Pekara "Nello“, "Vaga servis“, ribarskom brodu "Zubatac“ i Željku i Ninu Baldi...

Na pomoći zahvaljujemo i Liviu Fiorentinu, sucu Vladi Jardasu, lječniku Mikonji Đokoviću, te restaurantu "Stari ribar“ u Ližnjanu.

U galeriji možete pogledati i nekoliko sličica.

 

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ