NaslovnicaMarlera Kup ▶ 7. Marlera Kup - izvještaj

U subotu, 25.08.2012. godine, u organizaciji Pomorske sportske ronilačke ribolovne udruge "Marlera", u akvatoriju ispred Ližnjana održan je 7. kup "Marlera", prigodno ekipno natjecanje u podvodnom ribolovu.

Nastupilo je deset dvočlanih ekipa iz više istarskih klubova, koji su se okupili u ližnjanskoj lučici. Po verifikaciji natjecatelja, natjecanje je započelo točno u 8 sati ispred punte Grkova. Natjecatelji su se raštrkali u južnom dijelu zone, koja se protezala od rta Sveti Stipan na sjeveru do rta Franina na jugu, a najjače ekipe krenule su prema vanjskim pličinama.

Već u prvom obilasku sudačkog broda dao se naslutiti konačni poredak, budući da su favorizirani Branko Ikić (koji je lovio sam!) iz ŠRD "Medulin", Marko Karlić i Sandi Peruško iz PSRRU "Marlera" i Dejan Micković i Ivan Brkić iz puljskog Delfina već ostvarili lijepe ulove.

Isto se potvrdilo i pri predaji ulova, u 13 sati. Pokazalo se kako vrlo jakoj ekipi KPA "Rovinj" (Mario Dodici i Daniel Karlović) ipak nedostaje pregled terena.

Pred kraj natjecanja, u lučici je priređena mala fešta za mještane i goste, uz pečene srdele i buzaru od pedoča. Fešti su se poslije predaje ulova priključili i natjecatelji i barkajoli.

Vaganje ulova održano je u 16 sati u restoranu "Stari ribar". Vaga je pokazala nadmoćnu pobjedu Branka Ikića, s 25 važećih riba i jednim ugorom, te ukupno više od 37.000 bodova. Ulovom su dominirale velike kavale i tabinje. Domaća momčad Karlić/Peruško ostvarila je preko 24.000 bodova i osvojila drugo mjesto, a u ulovu su se isticali zubatac od 2,66kg i tabinja od gotovo 2,5kg, uz nekoliko velikih šaraga. Treće mjesto osvojila je momčad Brković/Micković iz puljskog PŠRD "Delfin", s više od 11.000 bodova. Ukupno, ulovljeno je 50 kg ribe i 23 kg divljači (ugora).

Nakon podjele nagrada najboljima, održana je i lutrija kojom su natjecateljima podijeljene i sponzorske nagrade, nakon čega je nastavljeno druženje uz specijalitete "Starog ribara".

Organizator natjecanja bila je PSRRU "Marlera" iz Ližnjana, a održavanju su pridonijeli pokrovitelj Općina Ližnjan i sponzori Apnos, Dive In, Draško j.t.d., Filipović d.o.o., Neven & Mario, Pekara "Nello", Pivovara Laško, Subcraft, Špigolo, Ugostiteljski obrt "Levan" i www.fora-majice.com, kao i dugogodišnji prijatelj PSRRU "Marlera" i službeni liječnik natjecanja dr. M. Đoković.

Rezultat

Ulov

Ulov - Ikić

Ulov - Karlić/Peruško

Ulov - Brkić/Micković

Slike sa natjecanja možete vidjeti u galeriji

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ