NaslovnicaNatjecanja ▶ 47. Novogodišnji Kup Gradova

Dana 30.12.07. održan je tradicionalni novogodišnji "Kup Gradova" u podvodnom ribolovu koji se još jednom dokazao kao jedno od najkvalitetnijih natjecanja u Hrvatskoj i da će se njegova tradicija sigurno i dalje nastaviti.

Ove godine, za razliku od drugih, odustalo se od organiziranja tradicionalnog "Kupa Nacija" jer se na žalost nije mogla održati kvaliteta natjecanja i organizacije, pa se orijentiralo samo na organizaciju "Kupa Gradova".

Prijavljenih 39 ekipa, od kojih su par iz drugih zemalja, još jednom govori o kvaliteti ovog natjecanja. Budući da je organizator limitirao nastup na 2 ekipe po klubu, nema sumnje da bi taj broj bio još i veći.

2 ekipe iz Marlere Ližnjan sačinjavali su:

  • "Marlera 1" - Aleksandar Perc i Bojan Šariri
  • "Marlera 2" - Robert Flegar i Mirel Makovac

Na verifikaciji koja se održala u Hotelu Punta vidjelo se da su nazočni svi prvokategornici podvodnog ribolova u Hrvatskoj, što ne iznenađuje jer su ove godine nagrade bile zbilja velike.

Za prvo mjesto nagrada je bila 2500 Eura, drugo 1500 Eura i za treće 1000 Eura.

Zona koja je odabrana za natjecanje bila je jako zanimljiva jer nije bila niti prevelika niti preduboka, a protezala se od seka iza otoka Palacol do pličine "Bik" tako da je svatko imao mogućnost da se podjednako iskaže u lovu.

Naravno, znalo se da će se za prva mjesta boriti ekipe prvokategornika, ali koje iznenadenje uvijek je moguce.

U 7 sati ujutro ukrcali smo se na trajekt koji nas je odveo na sredinu zone gdje su nas čekali barkarioli i oko 9:30 označen je početak natjecanja. Natjecanje je trajalo 5 sati, tako da je kraj bio oko 14:30.

Vratili smo se među prvima i polako pratili ekipe kako se vraćaju. Naravno, kako su se počeli vraćati "jači igrači" dalo se naslutiti da su zbilja ozbiljno namjeravali doći do nagrade tako da je bilo svega, a ponajviše vrana, kavala, šargi i škarpina.

Uz dobar ručak krenuli smo ka lošinjskom portu gdje je bila prava navala znatiželjnika da vide ribu koja je ulovljena! Mi smo na žalost trebali krenuti kući da uhvatimo zadnji trajekt za Brestovu i stoga smo ostali bez filinga vaganja, no šta je tu je. Na Lošinj se sigurno vraćamo sljedeće godine! Ako netko još nije bio na Kupu, trebao bi jer je osjećaj fantastičan, društvenost i ravnopravnost jedna su od najboljih osobina ovoga natjecanja!!!

Ekipa "Marlera 1" plasirala se na 18. mjesto, a "Marlera 2" na žalost bez bodova, što nam je dalo motivaciju da se na godinu potrudimo više, no svakako ćemo sa prvim pravim zrakama sunca početkom sezone svratiti u lošinjsko podmorje gdje uzbuđenja neće nedostajati!!!

Slike možete vidjeti u Galeriji .

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ