NaslovnicaNatjecanja ▶ Izvještaj sa prvenstva Istarske županije 2009.

Subota, 13.06.2009. sunce i bura u jačanju. U šest i pol nalazimo se na Puntici u Ližnjanu i tako počinje ovogodišnje Prvenstvo Istarske županije u podvodnom ribolovu. Na verifikaciji se pojavljuje svih trinaest prijavljenih natjecatelja iz četiri kluba – očekivali smo više, ali što je, tu je. Možda je vrijeme da se razmisli o tome da županijska natjecanja dobiju kvalifikacijski karakter.

Nakon verifikacije i podjele marendi , matični brod praćen plovilima natjecatelja krenuo je u zavjetrinu iza punte Grkova, te je u 8,30 dan znak za početak natjecanja. Natjecatelji, u sedam plovila, raspršili su se po zoni koja je, zbog malog broja natjecatelja, bila prevelika (rt Franina na Kamenjaku do rta Sveti Stipan). Uglavnom su natjecatelji krenuli u južni dio zone, samo su dva plovila krenula sjeverno.

Prvi obilazak oko 10 sati sa sucem Liviom Fiorentinom u njegovom Boston Whaleru pokazuje da ribe neće biti previše. Delfinaši Kostić i Dobran usidreni su ispred Kažele, ali nemaju ulova. Sinković iz novigradskog „Ribona“ kod Marlere je ulovio  lijepu tabinju i vranu, Kmet iz „Delfina“ ima lumbraka, a njegov kolega iz čamca Kordiš važećeg cipla. Rovinježi Rajić i Medaković južno od Ceje prema Fineri nisu našli ribu, pokazuju samo nevažećeg baraja. Od domaćih, Perc ima brancina, ali nije siguran je li validan. Kuzmanović ništa, a kad dolazimo do zadnje barke, Zgaljardić je već u „civilu“, ne osjeća se dobro, a njegov primjer uskoro slijedi i Maretić.

U međuvremenu, organizirana je baza na Levanu. Drugi obilazak pokazuje još nešto ribe, ali ništa se značajno nije promijenilo. Sinković je ulovio još nekoliko riba, isticala se važeća salpa, Medaković je također pokazao nekoliko riba.

Nakon 13,30, počela je predaja ulova i pokazalo se da će jedna ledenica biti sasvim dovoljna za prihvat sve ribe. U 14,30 krenulo je vaganje. Nije bilo puno suspensea, a sudac Livio Fiorentin proglasio je sljedeće rezultate:

Pojedinačno:

Plasman Natjecatelj Klub Bodovi
1. Valter Sinković "Ribon" Novigrad 2210 (tabinja, salpa)
2. Igor Kordiš
"Delfin" Pula 1720 (cipal, lepa)
3. Kristijan Benčić
"Delfin" Pula 1680 (2 tabinje)
4. Matija Medaković
KPA/CAS Rovinj 962 (vrana)
5. Aleksandar Perc
"Marlera" Ližnjan
836 (cipal)
6. Simon Kmet
"Delfin" Pula 808 (lepa)
7.-13. Robert Dobran
"Delfin" Pula 0
7.-13. Mirko Kostić
"Delfin" Pula 0
7.-13. Igor Kuzmanović
"Marlera" Ližnjan 0
7.-13. Joško Maretić
"Marlera" Ližnjan 0
7.-13. Aleksandar Rajić KPA/CAS Rovinj 0
7.-13. Dražen Sep
"Delfin" Pula 0
7.-13. Marvin Zgaljardić
"Marlera" Ližnjan 0

Ekipno:

Plasman Klub Bodovi
1. "Delfin" Pula (Kordiš, Benčić)
5
2. "Ribon" Novigrad (Sinković)
15
3. KPA/CAS Rovinj (Medaković, Rajić) 17
4. "Marlera" (Perc, Kuzmanović)
18

Nakon toga, nastavljeno je druženje uz Krešin roštilj i mladi ližnjanski krumpir.

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ