NaslovnicaNatjecanja ▶ Kup Sv. Ivana Dajla

Dana 28.06. održan je tradicionalni "Kup Sv. Ivana Dajla", u organizaciji TZ Novigrad. Domaćin natjecanja bio je ŠRD Ribon iz Novigrada. Marlera je nastupila sa jednom, ali vrijednom ekipom u sastavu Aleksandar Perc i Sandi Peruško.

Lovilo se u parovima, a verificirano je 11 ekipa iz Istre i Slovenije. Kao favoriti odmah su se istakle slovenske ekipe u čijim su sastavima bili i reprezentativci, a posebnu pažnju privukla je žensko-muška ekipa u sastavu Maja i Mitja Pahor.

Ugori su zbog specifičnog načina bodovanja (gram-bod) i velike brojnosti u zoni bili glavni cilj svih ekipa. Start je označen u 8.00 i ekipe su se dosta raspršile po zoni. Vidljivost od 7-8m odredila je taktiku lova. Bilo je bitno što brže i bez puno premještanja pregledati sve rupe i procjepe koji se protežu paraleleno sa obalom. Zona je potvrdila očekivanja i glavni ulov svih ekipa bili su upravo ugori.

Vaganje je pokazalo kako je prvoplasirana ekipa u sastavu Tomaž Favaj i Robert Podgoršek ulovila 65kg, a drugoplasirana ekipa u sastavu Moreno Matijašić i Dušan Krajnik 57kg ugora. Najljepša žica bila je domaće iskusne ekipe Novigrad 1 sa lijepim brancinom i oradom od po 900 grama. Osim njih, isticale su se velike vrane ekipe Delfina od kojih je ona težine 1180 grama donijela pehar Igoru Kordišu kao najveća riba natjecanja. Ekipa Marlere plasirala se na vrlo dobro 4. mjesto, a ulov se sastojao od 6 ugora i tabinje.

Konačni poredak:

1. mjesto Tomaž Favai i Robert Podgoršek 66300 bodova

2. mjesto Moreno Matijašić i Dušan Krajnik 55700 bodova

3. mjesto Sven Carlin 25000 bodova

4. mjesto Aleksandar Perc i Sandi Peruško 17400 bodova

5. mjesto Marino Reinić i Valter Sinković 14700 bodova

6. mjesto Dražen Sep i Igor Kordiš 12500 bodova

7. mjesto Denis Modrušan i Nedeljko Jugovac

8. mjesto Mitja i Maja Pahor

i bez ulova su ostali Rovinj 1, Ribon 3 i Ribon 4.

Nakon vaganja uslijedio je bogati ručak, a za kraj je ostavljena lutrija koja je i ovaj puta pokazala da je najbogatija od svih domaćih natjecanja. Među nagradama isticala su se dva ronilačka odijela i dvije podvodne puške. Kako je broj nagrada bio velik, svaki je od natjecatelja nešto osvojio.

Na kraju pohvale domaćinima, vidimo se i sljedeće godine.

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ