NaslovnicaNatjecanja ▶ 4. Mungos Kup

4. Mungos KupU subotu, 28.11.2009., PŠRD "Delfin" iz Pule organizirao je 4. Memorijal "Želimir Unukić – Mungi", u spomen na pokojnog poznatog podvodnog ribolovca, reprezentativca bivše države i člana "Delfina".

Predviđena zona ribolova obuhvaćala je akvatorij od Kolumbarice na jugozapadnom dijelu Kamenjaka, pa do poluotoka Sveti Stipan. Natjecanje je predviđalo posebno bodovanje brancina, koji su se bodovali s 800 bodova.  Ukupno se na startu pojavilo 17 ribolovaca iz PŠRD  - a "Delfin" iz Pule, KPA Rovinj, "Dolina" iz Raba i "Marlere" iz Ližnjana.

Natjecatelje je u lučici dočekala kiša, ali su se oblaci na nekoliko sati razišli, tako da smo uz lagane vjetrove južnih smjerova mogli mirno loviti. Natjecanje je trajalo od 8 do 13 sati, a u predaja ribe bila je organizirana u pizzeriji "Lungomare" u 14 sati.

4. Mungos KupKrenuli smo po kiši, a činjenica da moja "Nika 17" nije najbrža brodica i moji krivi odabiri lokacija rezultirali su i "prosječnim" ulovom – predao sam praznu žicu, usprkos činjenici da sam tražio brancine, ali pokušao i s našto dubljim čekama i pogledao par rupa. Dva promašena šarga i propuštena salpa, te nekoliko viđenih cipala u pjeni...

Vaganje je pokazalo da ribe u moru ipak ima. Kao što to i priliči brancinijadi, prevladavali su brancini, od kojih je veličinom odskakao trofejni primjerak Danijela Karlovića iz KPA Rovinj. Od ostale ribe, bilo je cipala, te pokoja salpa, vrana, lumbrak, ugor i mačka.

Vaga i računalo pokazali su da je titulu pobjednika obranio Rabljanjin Slavko Krstačić s četiri ulovljena brancina, drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Marko Lupić s četiri manja brancina i šargom, a brancin od 5.740g donio je Danijelu Karloviću treće mjesto.

Tako se prijelazni pehar vraća na Rab u vetrine kluba "Dolin", a trojica prvoplasiranih su, uz medalje, dobili i nagrade sponzora "Subcrafta" iz Zagreba. Sponzorske nagrade pripale su i ribolovcu s navećim brancinom i najstarijem sudioniku.

Ukupni poredak:

Plasman Natjecatelj Klub
Bodovi
1
Slavko Krstačić
Dolin Rab
7065
2 Marko Lupić
Dolin Rab
6880
3 Danijel Karlović
KPA/CAS Rovinj
6540
4 Sanjin Štemberger
Delfin Pula
6185
5 Simon Kmet
Delfin Pula
6160
6 Mladen Kolenko
Delfin Pula 5540
7 Radovan Simić
Delfin Pula
4124
8 Roberto Modrušan
Delfin Pula
2130
9 Dean Micković
Delfin Pula
1500
10 Robert Dobran
Delfin Pula
1410
11 Igor Kordiš
Delfin Pula
845
12-17 Marko Karlić
Marlera Ližnjan
0
12-17 Dean Korlević
Delfin Pula
0
12-17 Mirko Kostić
Delfin Pula
0
12-17 Aleksandar Rajić
KPA/CAS Rovinj
0
12-17 Dražen Sep
Delfin Pula
0
12-17 Eros Sorić
Marlera Ližnjan
0

Sve u svemu, još jedno veselo natjecanje u organizaciji "Delfina", gdje se propozicije i zone lova ne uzimaju preozbiljno, a naglasak je na druženju, ribarskim i "ribarskim" pričama.

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ