NaslovnicaNatjecanja ▶ 36. klupska gara - Brancinijada

36. klupska garaNakon nekoliko neuspjelih pokušaja organizacije klupske brancinijade, dogovor je pao za subotu 26.12.2009., dan nakon Božića. Iako je prognoza bila već tradicionalno loša za plovidbu, nakon jakog juga najavljena je bura "od dvije strelice", odlučili smo održati garu. Zona je bila "sjeverni Jadran", odnosno svatko je lovio gdje je htio. Takvom organizacijom može se zasad pohvaliti samo Marlera, a rezultat je prijateljske atmosfere i velikog povjerenja koje članovi imaju jedni u druge.

Lovilo se od 7:45 do 12:45, iako su neki zbog kave krenuli kasnije i vratili se prije isteka vremena na još jednu kavicu. Prognoza se pokazala točnom, bilo je bure no moglo se ploviti uz povremeno zapljuskivanje. Čak su i morske mijene bile na našoj strani, voda je bila vrlo visoka. Veći dio članova odlučio je loviti u Medulinskom akvatoriju, pa smo se u više navrata sretali i željeli jedni drugima sreću Laughing.

36. klupska garaNedugo od početka gare vidjelo se da riba radi, na Bakanu je Špirko započeo sa brancinom kilašem. Kuzma se žalio na vidljivost i lošu situaciju, no ranije spomenuti brancin pao je na terenu koji je Kuzma prešao samo 5 minuta ranije. Bojan je odabrao ruparenje što se pokazalo kao odlična pobjednička taktika. Kavala od 1.7kg i lijepa vrana završile su vrlo brzo na portapešu. Prilikom prebacivanja i zujanja brodom oko "moje" ekipe, srećem Flegara koji podiže još jednog brancina kilaša. Tada postaje jasno kako ne da nećemo biti gladni nego ćemo imati i bogate gradele bez ugora i cipli! Malo kasnije, valove režu Eros i Adriano, opet su brancini na repertoaru! Doznajemo da je Branko Ikić na moru i baca mreže, a i Livio Fiorentin se odlučio baciti na brancine. I ulovio ih je. Nažalost, pukla mu je peraja, no spasio ga je Eros posudivši mu svoje rezervne (da, da, čovjek ima rezervne peraje na brodu). U svakom slučaju, čut ćemo to još koji put od Erosa Tongue out. Ni Kuzma nije zakazao, ponovo brancin na portapešu! Zujali smo još malo po akvatoriju, no to je bilo to. Nema presinga, sad se treba srediti za popodnevnu feštu. Ekipa sa Bakana jednoglasno dogovara afterparty na benzinskoj u Banjolama, a teta konobarica više ni ne pita tko pije kakvu kavu. Prije 13h već smo kod kuće i spremamo se za feštu kod Sandija. Polazna točka, parking Mercator u 15:00.

36. klupska garaU 15:15 na parking posljednji stiže Eros i karavana od nekoliko auta kreće kod Sandija Peruška. Kuzma i ja napuštamo karavanu u Marčani, moramo nabaviti nešto cuge! Uz pomoć GPS-a, vozimo prema Peruškima i pred samim selom blenda nam Flegar iz suprotnog smjera. Vjerojatno je nešto zaboravio ili se vraća po nas. Zovem Sandija da ga pitam za upute, a dobivam smijeh. Nisu Peruški nego Vareški i to Mali! Peruško u Vareškima. Malim. Dobro, smijemo se već i sami sebi, za 3 minute dolazimo na pravo mjesto. A na pravom mjestu, najveći kažun na svijetu! Barem kojeg sam ja vidio. Kasnije smo saznali da je unutarnji fi 7.20m i da Kuzma ima loše oko za procjenu duljine.

36. klupska gara

Svi smo više-manje na broju, ima nas puno, a ribe još više. Eros vadi rezervnu vagu jer je glavna kineska krepala i počinje vaganje (za sve taj ima backup). Očito će Bojan sa svojom kavalusinom i dvije lijepe vrane biti prvi. Tako je i bilo. Drugo mjesto pripada Sandiju, brancin i dvije validne kavale. Treće mjesto zauzeo je Eros sa dva brancina (glavni i rezervni). Sljedeći sa validnim ulovom su redom Karlić, Kuzma, Renato, Flegar i Špirko. Bez ulova su još Adriano, Marvin i Roška, a među njih sam se kao natjecatelj ugurao i ja. Ništa nisam ulovio, nisam ni ronio, ali sam se smočio i zaradio punte.

36. klupska garaNa kraju vaganja, suma je 7 brancina i gotovo 12 kila validne ribe! Od čišćenja ribe spasio me fotić u ruci, no Renato, Eros, Kuzma, Flegar, Sandi i Bojan odrađuju posao za sve nas.

Glavni za gradelama bio je Eros, po već uhodanoj rutini. Glavno da nije Flegar Laughing. O večeri ne treba trošiti puno riječi, slike govore same za sebe. Prava blagdanska fešta! Uz dosta pića i kolača, atmosfera je bila ugodna uz klasičnu zafrkanciju i smijeh. Ocjena gare, 10 od 10! Po povratku u Pulu, stajemo u Marčanskoj kafani i okupiramo šank sa 10-ak kava. Ekspresni espresso uz još malo filozofiranja o brodovima i razilazimo se do sljedeće gare...

Detaljnije fotke nalaze se u galeriji.

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ