NaslovnicaNatjecanja ▶ Izvještaj s 2. memorijalnog kupa "Ante Simonelli"

2AS

U Ližnjanu je u subotu, 21.5.2016. održan 2. Memorijalni kup "Ante Simonelli" u podvodnom ribolovu. Organizatori su bili Klub za sportski ribolov na moru "Submania" iz Zagreba i Sportska ribolovna udruga "Marlera" iz Ližnjana, a organiziran je u spomen Anti Simonelliju, članu "Submanie" koji je stradao u ribolovu 2014. godine. Kup se ujedno bodovao za klupska prvenstva za oba kluba.

Na verifikaciji u ližnjanskoj lučici Kuje registriran je trideset i jedan natjecatelj iz 6 klubova. Nakon znaka za početak natjecanja, koji je dan u 8:40 sati, natjecatelji su krenuli u zonu koja se prostirala od rta Sveti Stipan do rta Franina, obuhvaćajući otoćiće medulinskog arhipelaga i atraktivne šeke na otvorenom moru. Organizatore i natjecatelje iznenadila je nenajavljena i neugodna bura koja je doprinijela da se, u inače bogatom akvatoriju, ostvari prilično siromašan ulov.

Dok su se natjecatelji tražeći plijen borili s vjetrom, mutnim morem i jakom strujom, domaćini su, već tradicionalno,  za sve one koji su pratili natjecanje pripremili pečene srdele.

Već prvi obilazak ribolovne zone sudačkim plovilom pokazao je da će more ljubomorno čuvati svoja blaga, neki od natjecatelja rekli su kako su i pozicije na gotovo trideset metara dubine bile puste.

Ulov je prikupljen na glavnom ližnjanskom molu – ukupno 31 kilogram ribe prve kategorije i 26 kilograma ribe duge kategorije (tzv. divljač, odnosno ugori), a vaganje i proglašenje pobjednika održano je u restoranu "Stari ribar".

Vaga je pokazala kako je ulovljena 31 važeća riba težine nešto preko 18 kg, te 4 važeća ugora teška 16,5 kg. Pobjednik 2. Memorijalnog kupa postao je Ivan Košuta, koji se natječe za KPA Rovinj, koji je na vaganje donio škrpinu, baraja, tabinju i velikog ugora, te tako skupio 8.039 bodova. Drugo mjesto osvojio je Filip Bašlin, predstavnik PŠRD "Delfin" iz Pule, sa 7.139 bodova, a treće mjesto zauzeo je također "Delfinaš" Dejan Micković s 6.339 bodova. Oni su, uz medalje, osvojili i vrijedne sponzorske nagrade – drvenu podvodnu pušku "Shadow", odijelo za podvodni ribolov "Dive In", te peraje "Black Tech". Ivan Košuta čuvat će prijelaznu plaketu do sljedećeg Kupa. Nagrade su dobili i najmlađi natjecatelj Antonio Castellicchio ("Marlera" Ližnjan) i Dejan Linić, koji je ulovio najveću ribu – ugora teškog 5.780g.

Dio sredstava prikupljenih iz kotizacija i donacije koje su se mogle dati tijekom vaganja bit će uplaćene u Zakladu za pružanje pomoći pri spašavanju i traganju na moru ronioca i podvodnih ribolovaca, koju je osnovala Jasmina Gordić Simonelli uz potporu KŠRM "Submania".

BODOVANJE

U podvodnom ribolovu, ulovi su podijeljeni u dvije kategorije. Prva kategorija (riba) boduje se ukoliko je teška najmanje 400g, i to s 400 bodova kojima se dodaje i težina u gramima. Za svaku ulovljenu vrstu dodatno se dobija 1.000 bodova. Druga kategorija (divljač) boduje se s 1.500 bodova ukoliko je teška najmanje 2.500g, a, ako je teža od 5.000g, boduje se s 2.500 bodova. Za divljač nema premije za vrstu. Za ribu ispod 250g i divljač ispod 1.500 g dobijaju se negativni bodovi.

TABLICA S REZULTATIMA

Prodajemo dozvole

Dozvole za sportski ribolov na moru

Galerija

Šaljite slike za galeriju

Šaljite slike

Svi članovi Marlere koji žele objaviti slike u galeriji neka ih šalju na e-mail adresu

Linkovi

Podvodni.hr

Submania

HSŠRM

SŠRMIŽ